TIKO-tieisännöitsijäkoulutus 2024

16.1.2024 09:00 - 21.3.2024 15:00

TIKO–tieisännöitsijä on yksityisteiden tiekunnille vaihtoehto talkootyötyyppiseen tieasioiden hoitamiseen. Tieisännöitsijä on asiantuntija, pää- tai sivutoiminen ammatinharjoittaja. Heitä on tähän mennessä koulutettu yhteensä noin 300. Suomi on ainoa maa, jossa on tällainen osaajakunta.

TIKO-tieisännöitsijöiden koulutuksen järjestää Suomen Tieyhdistys ja sen päärahoittaja on Traficom. 
 

TIEISÄNNÖITSIJÄVERKKO LAAJENEE

Talven 2024 koulutukseen valitaan koko maan alueelta n. 25 kurssilaista. Koulutus järjestetään, mikäli Traficom myöntää hankkeelle rahoituksen.

Kurssilaisvalinnoissa painotetaan erityisesti alueita, joilla ei ole toimivaa, aiemmin koulutettua tieisännöitsijää. Hakijana voi olla mm. useamman yksityistien asioita jo nyt hoitava toimitsijamies, tiekunnan vastuuhenkilö ja muu tieasioiden hoitoon halukas henkilö. Varsinaisia koulutus- tai ammattivaatimuksia ei ole.

Hakijalta edellytetään yksityistieasioiden perustuntemusta, kiinnostusta ja valmiutta tarjota tieisännöintipalveluja tiekunnille sekä muille toimijoille, pää- tai sivutoimisesti. Koulutus ei siis ole tarkoitettu vain oman tiekunnan asioiden hoidossa tarvittavien tietojen hankkimiseen, eikä myöskään julkisen sektorin tms. viran- tai toimenhaltijalle omassa työssään tarvittavan tiedon lisäämiseksi. Tätä varten on oma koulutus (Yksityistieasioiden korkeakoulu).

SINUSTAKO TIEISÄNNÖITSIJÄ?  

Tieisännöitsijä hoitaa teiden hallinnolliset tehtävät, tilaa ja valvoo työt, seuraa teiden kuntoa, jne. Hän toimii joko hoitokunnan asiantuntija-apuna tai toimitsijamiehenä. Monet tahot voivat käyttää tieisännöitsijän palveluja mm. koulutuksessa ja neuvonnassa. 
 
OHJELMA JA KOULUTUKSEEN HAKEMINEN

Koulutus koostuu 3-4 tunnin webinaariluennoista, kahdesta kolmen päivän lähijaksosta sekä ennakko- ja välitehtävistä. 

Kurssin aloitus: 16.1–18.1. webinaariluentoina sekä 30.1.–1.2. webinaariluentoina. 

Kurssin lähijaksot: 20–22.2. ja 19–21.3.

Kurssilainen osallistuu molemmille lähijaksoille, joista ainakin ensimmäinen pidetään Tampereen seudulla. Kurssin suorittaminen edellyttää myös itseopiskelua sekä aikaa välitehtävien tekemistä varten. 

Kurssimaksu on 690 € (sis. alv) kattaen koulutuksen, kurssimateriaalin ja ylöspidon kurssijaksojen aikana eli ruuat ja majoituksen kurssipäivinä yhden hengen huoneessa. Maksu laskutetaan valintojen jälkeen. 

Hae viimeistään 31.10.2023 täyttämällä hakulomake. Valinnoista ilmoitetaan joulukuun alkupuolella.

Lisätietoja:

simo.takalammi@tieyhdistys.fi, p. 0400 167170 ja teuvo.taura@tieyhdistys.fi p. 0400 720336.