Arvostettu Kunnossapitäjä-palkinto myönnettiin Mikko Malmivuolle

Konsultti Mikko Malmivuo palkittiin tiealan arvostetulla Kunnossapitäjä-palkinnolla. Palkinto jaetaan henkilölle, joka on pitkäaikaisella toiminnallaan tai muulla erityisellä tavalla edistänyt teiden ja katujen kunnossapidon ja erityisesti talvikunnossapidon osaamista tai tekniikkaa.

Mikko Malmivuolle myönnettiin Kunnossapitäjä-palkinto 14.2.2024 Jyväskylässä Talvitiepäivien yhteydessä. Mikko Malmivuolla on 28 vuoden kokemus liikennealan tutkimuksesta. Hänen kiinnostuksensa alaa kohtaan alkoi jo Otaniemen Teknillisessä korkeakoulussa, josta hän valmistui vuonna 1995 diplomi-insinööriksi. Diplomityön aihe käsitteli kuljetus- ja logistiikka-alaa, minkä myötä Malmivuo pääsi vuonna 1996 VTT:lle mukaan logistiikkatiimin hankkeeseen.

Malmivuo toimi tutkijana VTT:llä vuodesta 1996 vuoteen 2008 saakka, minkä jälkeen hän perusti yhden miehen konsulttitoimiston, Innomikko Oy:n. Tutkimustyössään Malmivuo on erikoistunut talviajan tieliikenteeseen, ja hän on julkaissut uransa aikana noin 80 tutkimusta.

- Olen tästä huomionosoiteuksesta hyvin kiitollinen ja otettu. Olen ymmärtääkseni ensimmäinen pelkästään tutkimustyötä tekevä, joka tämän palkinnon saa. Sen vuoksi olen hyvin kiitollinen myös koko meidän tutkijoiden ja konsulttien ammattiryhmän puolesta, Mikko Malmivuo kiittää puheessaan.

Vaikka Malmivuo työskentelee nykyisin yrittäjänä talviliikennetutkimusten parissa, hän kuvailee työnsä muistuttavan enemmän tutkijan työnkuvaa.

- Kuluneen 28 vuoden aikana liikennetutkimus on mennyt hyvään suuntaan. Tutkimushankkeilta vaaditaan yhä enemmän käytännönläheisyyttä ja sitä, että tulokset ovat mahdollisimman nopeasti jalkautettavissa käytännön toimintaan, Malmivuo luonnehtii.

Malmivuo kokee, että tunnustus oli ennen kaikkea hatunnosto tutkimukselle ja hän osoittaa kiitollisuutta kaikkien liikennetutkijoiden puolesta.

- Matka talviliikennetutkimuksen parissa on ollut varsin antoisa, ja saamani tunnustus lämmittää mieltä ja tuo lisämotivaatiota vielä jäljellä oleville työvuosille, hän iloitsee.

Jaa sosiaalisessa mediassa