Talvitiepäivien työnäytöksien palkinnot voittivat Vuomet Oy:n työkone ja FMG:n siipihöyläkauha

Talvikunnossapitokoneet ottivat mittaa toisistaan 14.–15.2.2024 Talvitiepäivillä Jyväskylässä. Työnäytöksien parhaana palkittiin Vuomet Oy:n monipuolinen työkonekokonaisuus. Toiselle sijalle ylsi FMG:n siipihöyläkauha.

Talvitiepäivien yhteydessä järjestettiin perinteiset työnäytökset. Työnäytösten tarkoituksena on antaa kuva niissä esitettävien teiden ja katujen kunnossapitokoneiden, -välineiden ja menetelmien tarkoituksenmukaisuudesta, antaa viitteitä ja herätteitä niiden kehittämiseksi sekä kannustaa kaluston suunnittelua ja valmistusta.

Työsuorituksista voittajaksi kruunattiin Vuomet Oy:n työkone. Raati kuvaili voittajaa monipuoliseksi ja valmiiksi työkonekokonaisuudeksi, joka soveltuu monien eri työsuoritteiden yhtäaikaiseen tekemiseen. Työkone sai myös kehuja tehokkuudesta, nopeudesta ja ketteryydestä, minkä vuoksi se aiheuttaa mahdollisimman vähän häiriötä tien käyttäjille. Lisäksi lisälaitteiden teline helpottaa varoitus- ja työvalojen asennusta ja sijoittelua koneen katolle.

Toiselle sijalle ylsi FMG:n siipihöyläkauha. Raati kuvaili kyseistä kauhaa innovatiiviseksi keksinnöksi, joka tuo uusia työsuoritemahdollisuuksia. Siipihöyläkauha hoitaa parhaimmillaan kahden työkoneen työsuoritteet. Lisäksi se voi auratessaan esimerkiksi kaapia liittymään syntyneen polanteen tasaiseksi.

Yleisön suosikiksi kilpailussa ylsi AGCO Suomen osaston FMG:n laitteilla varustettu työnäytöskone.

Palkinnot myönnettiin Talvitiepäivillä ja niitä oli luovuttamassa työnäytösraadin puheenjohtaja, Rovaniemen kaupungin kunnossapitopäällikkö Marko Rautio.

Vuomet Oy:n työkone

FMG:n siipihöyläkauha

(Kuvaaja: Akseli Kotila).

Jaa sosiaalisessa mediassa